Wereldwijde storingen 19/07

Gepost door: Tom Cool op 19/07/2024

Wereldwijde storingen door problemen bij Crowdstrike en Microsoft Azure treffen o.a. banken, luchtvaartmaatschappijen, supermarkten en mediabedrijven, waardoor systemen uitvallen en diensten slecht bereikbaar zijn.

Honderden bedrijven wereldwijd ervaren verbindingsproblemen door een storing in de beveiligingssoftware van Crowdstrike. Dit leidt tot zogenoemde "Blue Screens of Death" (BSOD) op Windows-computers, waardoor complete systemen vaak uitvallen. De problemen worden veroorzaakt door de Falcon Sensor-software van Crowdstrike, die op zowel Windows 10 als Windows 11 draait.

Crowdstrike onderzoekt het probleem en heeft updates geplaatst op hun forum en op Reddit. De problemen lijken te zijn ontstaan na een recente software-update. Er zijn tijdelijke oplossingen beschikbaar, zoals het starten van Windows in veilige modus en het verwijderen van een specifiek bestand.

De storing heeft een grote impact: banken, ziekenhuizen, en andere diensten zijn slecht bereikbaar. In Nederland heeft Schiphol last van de problemen, wat mogelijk tot vluchtuitvallen leidt. Wereldwijd zijn ook supermarkten en luchthavens getroffen. Het is echter niet altijd duidelijk of alle meldingen op Allestoringen met Crowdstrike te maken hebben.

Daarnaast heeft een storing bij Azure, de grootste onlinedienst van Microsoft, wereldwijd computersystemen ontregeld. Dit treft banken, luchtvaartmaatschappijen, en mediabedrijven. Ook bij De Morgen verloopt de berichtgeving traag. De storing, die eerst aan het licht kwam in Australië, zorgt ervoor dat consumenten soms een BSOD zien bij het opstarten van hun pc.

Azure is een clouddienst waarop miljoenen bedrijven hun websites en toepassingen laten draaien. De clouddienst maakt het mogelijk voor werknemers om op afstand in te loggen op bedrijfssystemen en voor eindgebruikers om online diensten te gebruiken. De voordelen van cloudcomputing, zoals verminderde kwetsbaarheid bij stroomuitval, worden echter tenietgedaan als Azure zelf een storing heeft en back-upsystemen falen. Hierdoor ondervindt de hele wereld hinder.

In het kort, zowel de beveiligingssoftware van Crowdstrike als de clouddienst Azure kampen met grote storingen die een wereldwijde impact hebben op verschillende sectoren, van banken tot media en luchtvaart.

Bel ons gerust op bij verdere vragen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prestaties

Eagle IT Score op Google: 4.9/5Laat een review achter
99
%
Cases Solved
Door ons team
7600~ jaarlijks
Help jij ons naar de 100%?
Solliciteer nu!

Contact

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram